Obiective Turistice

Fundata impreuna cu satul Sirnea si Fundatica compun Comuna Fundata, aflata la jumatatea distantei intre Bran si Rucar, fiind strajuita de Muntii Bucegi si Piatra Craiului este considerata cea mai inalta localitate din tara, fiind situata la peste 1300m altitudine. Datele istorice situeaza satul Fundata inca din 1973 ca sat de interes turistic impreuna cu alte localitati printre care si Sirnea. In centrul comunei se afla monumentul inchinat memoriei eroului Gh. Poenaru-Bordea, primul ofiter roman cazut in Primul Razboi Mondial. O alta personalitate marcanta nascuta in comuna Fundata a fost actrita Silvia Popovici (1933-1993).

Principala indeletnicire a localnicilor a fost din cele mai vechi timpuri oieritul, traditie ce se pastreaza pana in zilele noastre.

De la Recanto puteti porni in drumetii lejere in jurul comunei, spre Fundatica, Moeciu de sus, Sirnea, Pestera si Magura. Deasemenea se poate ajunge usor cu masina la: Cheile si Pestera Dambovicioarei – aprox. 20km Prapastiile Zarnestiului – aprox. 30km Parcul National Piatra Craiului – aprox 30km Barajul Pecineagu – aprox 40km Castelul Bran – aprox 20km Cetatea Rasnov si Pestera Valea Cetatii – aprox 30km Rezervatia de ursi de la Zarnesti – aprox 30km Brasov si Poiana Brasov – aprox 40km

Pentru cei care doresc un surplus de adrenalina, oferim in colaborare cu partenerii nostri, trasee montain-bike cu ghid, off-road cu ATV sau masini 4x4, paintball, canyoning si multe alte activitati de echipa.

Galeria Noastră

De vizitat

Fundata, Fundățica si Valea Cheii

Castelul Bran

Cetatea Râsnov

Castelul Peleș

Cheila Dâmbovicioarei

Brașov